Hurmašice sa pekmezom
Sastojci:
- 250 ml. pekmeza(rijetkog od jabuka)
- 250 ml. mlijeka
- 250 ml. ulja
- 250 gr. brasna
- 100 gr. mljeveni oraha
- 1 prasak za pecivo
- 1 vanilin secera
- 300 gr. cesera
- 450 ml. vode
- 1 kasika pekmeza
U serpu staviti:
pekmez,ulje i mlijeko da prokuhaju.
Kad je prokuhalo dodat brasno uz stalno mjesanje da se nestvore grudvice.
Maknuti sa peci pa dodat orahe,prasak za pecivo i vanilin secer.
Od toplog tijesta oblikovat hurmasice i redat u tepsiju.
Pec na 200 C dok hurmasice nebudu gotove.
Skuhat agdu i tople hurmasice zalit toplom agdom.
Posut sa mljevenom orasima a meze i bez njih.
Prijatno!
flojo
flojo
Nema komentara:
Objavi komentar