Zebra kolač
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 ml ulja
- 200 ml mleka
- 300 gr šećera
- 400 gr brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa
- 2 kašike ruma
- 1 kašika ekstrata od pomorandže
Umutiti belanca u čvrst sneg.
Žumanca umutiti sa šećerom, vanilin šećerom pa dodati mleko, ulje, lagano dodati i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Na kraju u smesu sa žumancima kašikom dodajemo i sneg od belanaca.
Masu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati ekstrat od pomorandže, a u drugi deo dodati kakao i rum.
Naizmenično sipati zuto pa tamno testo jedno preko drugog po pola kutlače tamno pa svetlo testo i tako dok se ne utroše mase.
Kalup u kom pečemo ne treba tresti ni testo razmazivati.
Staviti da se peče na 180 C oko 40 min. Ukrasiti po želji.
Prijatno!
flojo
flojo
Nema komentara:
Objavi komentar