Uvrnuti kruh


Sastojci:uvrnuti kruh Uvrnuti kruh
  • 1 kg. brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 400 ml. mlijeka
  • 400 ml. mlake vode
  • 100 gr. putera
  • 2 kasike secera
  • so i kvasac
Priprema:
U 100 ml. vode izmutit secer i kvasac pa pustit da zapjeni (nakvasa).
U vecu posudu stavit brasno i sve navedene sastojke.
Dodat nakvasali kvasac pa zamjesit tijesto.
Prekrit krpom i pustit da izraste.
Kad je tijesto izraslo istrest ga na pobrasnjen sto pa premjesit i razvit.
Tijesto namazat puterom pa isjec na trake.
Svaku traku premotat preko pola pa uvrnut ko šeraf i redjat u tepsiju.
Kruh ostavit da izraste pa pec na 200 C oko 10 minuta, zatim smanjit na 170 C  i peci dok kruh ne bude gotov.
Gotov kruh namazat puterom, prekrit papirom i krpom pa ostavit da omeksa.
Priprema!