Uvrnuti kruh
Sastojci:
- 1 kg. brasna
- 1 prasak za pecivo
- 400 ml. mlijeka
- 400 ml. mlake vode
- 100 gr. putera
- 2 kasike secera
- so i kvasac
U 100 ml. vode izmutit secer i kvasac pa pustit da zapjeni (nakvasa).
U vecu posudu stavit brasno i sve navedene sastojke.
Dodat nakvasali kvasac pa zamjesit tijesto.
Prekrit krpom i pustit da izraste.
Kad je tijesto izraslo istrest ga na pobrasnjen sto pa premjesit i razvit.
Tijesto namazat puterom pa isjec na trake.
Svaku traku premotat preko pola pa uvrnut ko šeraf i redjat u tepsiju.
Kruh ostavit da izraste pa pec na 200 C oko 10 minuta, zatim smanjit na 170 C i peci dok kruh ne bude gotov.
Gotov kruh namazat puterom, prekrit papirom i krpom pa ostavit da omeksa.
Priprema!
Nema komentara:
Objavi komentar