Jafa bajadera
Sastojci za sloj 2:
Glazura:
Priprema sloja 1:
Šećer i vodu kuhati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mljeveni keks i mljevene orahe. Sve dobro izmiješati i toplu masu staviti na jedan list velike oblande.
Priprema sloja 2:
U posudu staviti šećer, vodu i jednu najsitnije rendanu zamrznutu naranču. Kuhati na vatri 5-6 minuta, dodati 50 gr margarina da se istopi, skinuti sa vatre i dodati 200 gr mljevenih oraha. (Ako masa ne bude gustoće kao kad skuhamo palentu dodate još mljevenog keksa da postignemo gustoću). Ovu masu dok je topla stavimo preko prvog sloja i ostavimo da se hladi.
Kad se ohladi stavimo glazuru: Istopimo na tihoj vatri čokoladu i ulje i prelijemo kolač.
Kad se ohladi stavimo glazuru: Istopimo na tihoj vatri čokoladu i ulje i prelijemo kolač.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar