Kolač od maka
Sastojci za čokoladnu glazuru:
Priprema:
2 čaše šećera i 2 čaše jogutra izmikasiti. Potom dodavati redom ostale sastojke jedno po jedno: 1 čašu griza 0,1 čašu ulja, 1 i pol čašu brašna 0,8 žlica maka, 1 prašak za pecivo i kasikicu kakaa. Tepsiju srednjih dimenzija premazati margarinom ili uljem i posuti sa malo brasna, tako se kolac nece lijepiti za tepsiju.
Peci u pećnici kuju smo prethodno zagrijali na 170 C oko 25 minuta.
Čokoladna glazura:
100 g čokolade, 3 žlice vode, 3 žlice šećera, pola žlice margarina staviti lagano da se topi (ne smije prokuhati, stalno miješati).
Čim se čokolada otopi glazuru preliti preko kolača. Ostaviti da se glazura stegne na kolacu, a potom ga isjeći na kockice i posluziti uz kavu ili čaj. Jako je ukusan kolac, a jednostavan za pripremu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar