nedjelja, 10. svibnja 2015.

Karamel torta

Karamel torta


Sastojci:Karamel torta


Za biskvit:


280 gr.  brašna

 1 i po žličica praška za pecivo

 8 žlica mlijeka

170 gr.  margarina ili putera

 1 kesica vanilin šećera


Za kremu:


300 gr.  šećera

 3-5 žlica slatkog vrhnja

250 ml.  mlijeka

30 gr.  margarina ili putera


 

Priprema:


 Brašno i prašak za pecivo prosijte 3 puta i ostavite po strani.


Pjenasto izmutite margarin i šećer s vanilin šećerom.  Nastavite s mućenjem i dodajte jaja jedno po jedno.  Postupno dodajte i brašno i prašak za pecivo.  Ujedinite sastojke i smjesu ulijte u lim za pečenje prekrivenu s nauljenim papirom.  Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.


Za kremu u odgovarajućoj posudi izmiješajte mlijeko i šećer.  Ugrijte ih do vrenja, a onda smanjite temperaturu, pa nastavite s kuhanjem dok se ne dobije vrlo gusta smjesa kao karamel.  Dodajte margarin, ali ne miješajte više smjesu i posudu sklonite na stranu.  Pričekajte da se margarin otopi pa sve dobro umutite mikserom.  Dodajte slatko vrhnje dok mutite da bi se dobio krem koji odgovara za premazivanje.  Pričekajte da se malo ohladi dok ne zgusne.


Kremom premažite donju koru, prekrijte s gornjom pa premažite sa svih strana.  Po želji, za dekoraciju torte možete upotrijebiti izmučena slatko vrhnje.


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova