Kinder torta
Kinder torta
Sastojci:
Za biskvit:
6 žlica tople vode
80 gr. pšeničnog glatkog brašna tip 550
1 prašak za pecivo
Za kremu:
100 gr. kukuruznog škroba
1 vanilin šećer
250 gr. maslaca
250 gr. šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:
150 gr. maslaca
Priprema:
Za pripremu ove poslastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 gr. šećera miješajte električnim mikserom 2-3 minuta.
Nakon toga pomiješajte 40 gr. brašna, 10 gr. kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
Odmah dodajte tri žlice tople vode. Smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30 × 40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C 10 minuta.
Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml.) Pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i kukuruznim škrobom, a ostatak mlijeka zagrijte.
Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minuta. Krem ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno umutili sa šećerom u prahu.
Za glazuru, maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljenog krema, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Kolač dobro ohladite i poslužite. Prije nego izrezati kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.
Nema komentara:
Objavi komentar