nedjelja, 10. svibnja 2015.

Kinder torta

Kinder torta



Sastojci:


Kinder kolac

Za biskvit:


6  jaja

80 gr.  šećera

 6 žlica tople vode

80 gr.  pšeničnog glatkog  brašna  tip 550

 1 prašak za pecivo

20 gr.  kakaoa


Za kremu:


1 l  mlijeka

100 gr.  kukuruznog škroba

30 gr.  šećera

 1 vanilin šećer

250 gr.  maslaca

250 gr.  šećera u prahu


Za čokoladnu glazuru:


250 gr.  čokolade

150 gr.  maslaca


Priprema:

Za pripremu ove poslastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno.  Pripremit ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 gr.  šećera miješajte električnim mikserom 2-3 minuta.


Nakon toga pomiješajte 40 gr.  brašna, 10 gr.  kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.


Odmah dodajte tri žlice tople vode.  Smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30 × 40 cm).  Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ° C 10 minuta.


Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir.  Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.


 Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml.) Pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i kukuruznim škrobom, a ostatak mlijeka zagrijte.


Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minuta. Krem ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno umutili sa šećerom u prahu.


 Za glazuru, maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.


 Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljenog krema, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.


Kolač dobro ohladite i poslužite.  Prije nego izrezati kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova