četvrtak, 14. svibnja 2015.

Kladdkaka - ljepljivi kolač

Kladdkaka - ljepljivi kolač

Kladdkaka je tradicionalni Švedski kolač. Dobio je ime po svojoj unutrašnjosti i prevedeno kladdkaka znači ljepljiv.
Tko voli čokoladu obavezno priprema, liči na lava kolač koji se malo jače ispekao, toliko da ne curi. Mi smo ga očas smazali. Mjera je manja, a cijeli kolač je gotov sa pečenjem za pola sata.
kladdkaka ljepljivi kolac
Sastojci:
  • 2 jaja
  • 150 gr šećera
  • 150 gr brašna
  • 140 gr margarina
  • 140 gr crne čokolade, ne kako krem ​​table
Priprema:
Kolač se brzo priprema pa uključite pećnicu odmah na 175 stupnjeva.
Na laganoj vatri skoro otopiti margarin, pa dodati izlomljenu čokoladu, malo na vatri miješati pa skloniti sa vatre i nastaviti miješanje dok se čokolada otopi.
Ostaviti da se prohladi.
Ulupati pjenasto jaja sa šećerom.
Nije ptrebno odvajati žumanca i bjelanca.
Mućenje je gotovo kada smjesa pobijeli i šećer se više ne osjeti pri mućenju.
Tome dodati brašno i opet umutiti.
Za to vrijeme su se i čokolada i margarin prohladila.
Uz mućenje ulijevati ohladjenu masu i mutiti mikserom, malo sporijom brzinom.
Kada se sve lijepo izjednačilo uzeti kalup 20 cm ili manji srce (ja sam taj jer nemam 20 cm), namazati margarinom i istresti smjesu.
Staviti da se peče točno 20 minuta. Nemojte dulje jer kolač u sredini mora ostati ljepljiv.
Probajte, nećete se pokajati, kolač je odličan!
Odgore možete preliti glazurom, šećerom u prahu, kokosom, a možete iu njega dodavati orahe, lješnjake, keks u komadićima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova