četvrtak, 14. svibnja 2015.

Lubenica kruh

Lubenica kruh





Lubenica kruh Lubenica kruh

















Sastojci:
  • 250 ml. mlijeka
  • 1 ipo žlica maslaca
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 ipo žlica kvasca
  • 1 jaje
  • 350-400 gr. brasna
  • 1 saka grozdjica ili komadica cokolade
  • crvena i zelena boja
Priprema:
Pomjesajte mlijeko i maslac.
Stavite u mikrovalnu da se otopi maslac.
Dodajte secer i so pa izmjesajte.
Dodajte kvasac i zumanjak pa izmutite.
Dodajte polovicu brasna pa izmutite.
Tijesto podjelite na 3 djela.
U jedan dio dodajte crvenu boju, au drugo tijesto zelenu boju.
Treći dio ostavite bez boje.
Ostatak brasna podjelite u svako tijesto po malo.
U crveni dio stavite grozdjice ili komadice cokolade.
Zamjesite, prekrite i pustite da tijesto izraste.
Kad je tijesto izraslo, od crvenog oblikujte valjak.
Zeleno i bijelo tijesto rastanjite.
U bijeli dio zamotajte crveno tijesto.
Pripremljeno tijesto zamotajte u zeleni dio.
Stavite u nauljenu tepsiju i namazite izmucenim bjelanjkom.
Pustite da tijesto izraste pa pecite na 400F-200C.
Prijatno!
Lubenica kruh Lubenica kruh



Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova