Kolač "Breskvice"
Ovaj kolač je jako popularan, posebno mu se raduju djeca, ali i odrasli mu ne mogu odoljeti. Najčešće se priprema za posebne prigode poput vjenčanja, krstitke i rođendani. Kombinacija fila od oraha i marmelade, uz jako lijepu dekoraciju garantira jako lijepu i ukusnu slasticu.
Tijesto za breskve:
- 1 kg brašna
- 8 jaja
- 2 čaše ulja
- 2 čaše šećera
- 2 praška za pecivo
- malo kore od limuna i naranče
- vanilija šećer
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilija šećerom i miješati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo. Kada se tijesto sjedini, ostavaviti ga sat-dva dva da odstoji tek onda peći male okruglice veličine oraha ma temperaturi od 160 ° C.
Fil za breskve:
- mrvice iz ispečenih i izbušenih bresaka
- 1/2 kg marmelade
- 30 dkg oraha
- kore od limuna
- kore od naranče
- rum
- 3 vanilija šećera
Kad su breskvice pečene pustite ih da se ohlade i svaku morate malom žlićicom izdubiti. Kad to napravite, smjesu koja je ostala nakon bušenja sameljite mlincem za orahe, u nju dodajte samljevene orahe, miješanu marmeladu, vanilija šećer, koricu limuna, koricu naranče, malo ruma a možete i malo marascina. Sve skupa dobro izmiješajte is tom smjesom punite breskve koje poslije spojite. Svaku breskvu uronite u boju za kolače, jednu polovicu breskve u žutu, a drugu u narančastu boju, te uvaljajte u šećer.
Nema komentara:
Objavi komentar