subota, 16. svibnja 2015.

Kolac crnac na bijelcu

Kolac crnac na bijelcu




kolac crnac na bijelcu Kolac crnac na bijelcu















Kolac Crnac na bijelcu:
oba su bez jaja
Kora:
  • 2 case jogurta (2 dl)
  • 2 case brasna
  • 1 casa ulja
  • 2 žlice kakaa
  • 2 kasikice sode bikarbone
  • 2 case secera
Sve sastojke sastaviti, dobro izmijesati i staviti da se pece na 180 stupnjeva oko 20 minuta (br. Tepsije br 28). Probajte cackalicom je li pečeno. Cackalica ostaje cista tj. suha kada je zabodete ukoliko je kolac pecen.
Krema:
  • 1 l mlijeka
  • 3 kesice pudinga s okusom slatkog vrhnja-vrhnja ili vanilije
  • 10 žlica šećera
  • 1 l tecnog slaga
U mijeko dodati secer pa skuhati puding, dobro ga ohladiti. Izmiksati tecni slag i dodavati žlicu po žlicu ohladjenom pudingu pa dobro izmiksati.
Na ohladjenu koru tj. crnca bez jaja dodati kremu tj. bjelca bez jaja. Ukrasiti po zelji kolac i ostaviti neko vrijeme u frizider da se fino stegne, a potom ga isjeći na kocke i posluziti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova