Ledene kocke



Sastojci za koru:ledene kocke Ledene kocke
  • 7 jaja
  • 7 zlica secera
  • 5 zlica brasna
  • 2 zlice kakaa
  • 1 prasak za pecivo
Sastojci za kremu:
  • 10 zlica secera
  • 10 zlica brasna
  • 1 l mlijeka
  • 250 gr margarina
Glazura:
  • 200 gr cokolade
  • 5 zlica secera
  • 50 gr margarina
Priprema:
Umutiti pjenasto zumanca sa secerom.
Potom dodati i umucena bjelanca.
Sjediniti i dodati redom sve ostale sastojke za biskvit.
Peci biskvit u podmazanom plehu na 180 C dok ne izraste i ne dobije boju pecenog biskvita.
Pecenu koru preliti sa 3dcl vode i 4 zlice secera koje smo malo ukuhali
Priprema kreme:
10 zlica secera i 10 zlica brasna izmiksati u pola litre mlijeka, pa potom sasuti u pola litre vrijuceg mlijeka.
Skuhati kao puding.
U ohladeno dodati 250 gr margarina.
Glazuru dobijamo tako sto na laganoj vatri otopimo 200 gr cokolade, 5 zlica secera i 50 gr margarina.
Zalivenu koru namazemo kremom i prelijemo cokoladnom glazurom.
Kolac ohladiti u frizideru i sjeci na kocke.
Prijatno!