Margaritela torta


Sastojci za koru:rolat torta Margaritela torta
  • 6 jaja
  • 6 kasika secera
  • 2 kasike brasna
  • 6 kasika mljevenih oraha
  • pola praska za pecivo
Sastojci za fil za rolat:
  • 200 gr mljevenih oraha
  • secer i dzem po zelji
Sastojci za fil za tortu:
  • 500 ml mlijeka
  • 6 kasika secera
  • 4 žumanca
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 gr putera
  • 5 krem bananica
  • slatko vrhnje za dekoraciju
Priprema:
Priprema kore:
6 jaja, 6 kasika secera, 2 kasike brasna ,6 kasika mljevenih oraha, pola praska za pecivo nam je potrebno da bi dobili rolat.
Bjelanca mutiti sa 6 kasika secera.
Kad su umuceni dodati i zumanca pa nastaviti mutiti.
Kad smjesa postane gusta dodati ostale sastojke.
Pecemo koru na laganoj temperaturi od 170 C dok blago ne porumeni.
Kad je kora pecena izvaditi je i zamotati u mokru krpu.
Rolat odvojimo od krpe, premazemo filom od oraha (200 gr mljevenih oraha, secer i dzem po zelji. Sjediniti orahe, secer i dzem pa motati rolat).
Isjecemo na 14 dijelova rolat.
Fil za tortu:
500 ml mlijeka i 6 kasika secera staviti da provri.
Kad provri dodati umucena 4 zumanceta i 2 pudinga od vanilije.
Smjesu skinuti i ohladiti.
U ohladenu smjesu umutiti 200 gr putera.
Na tacnu stavimo 7 krugova rolata, 6 okolo i u sredinu jedan.
Filujemo preko toga, onda izrezemo 5 krem bananica preko fila, pa opet 7 krugova rolata i opet fil a zatim preko dekorisemo slatkim vrhnjem.
Prijatno i uzivajte u ovoj ukusnoj torti!
Margaritela torta Margaritela torta