Margaritela torta
Sastojci za koru:![rolat torta rolat torta Margaritela torta](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uo0eBXB1E5HPv-Km-SoOqYmGWwQ_v4oEEqwAJPgNCwHBzqlSQqm02McZrIrroVPApQjtL_DKtBlwRzS4nmzEFZT9LxLosrSnmAd7QXaCW8roDD39dBbapGsfte1P4K_XdogIg=s0-d)
Priprema kore:
6 jaja, 6 kasika secera, 2 kasike brasna ,6 kasika mljevenih oraha, pola praska za pecivo nam je potrebno da bi dobili rolat.
Bjelanca mutiti sa 6 kasika secera.
Kad su umuceni dodati i zumanca pa nastaviti mutiti.
Kad smjesa postane gusta dodati ostale sastojke.
Pecemo koru na laganoj temperaturi od 170 C dok blago ne porumeni.
Kad je kora pecena izvaditi je i zamotati u mokru krpu.
Rolat odvojimo od krpe, premazemo filom od oraha (200 gr mljevenih oraha, secer i dzem po zelji. Sjediniti orahe, secer i dzem pa motati rolat).
Isjecemo na 14 dijelova rolat.
Fil za tortu:
500 ml mlijeka i 6 kasika secera staviti da provri.
Kad provri dodati umucena 4 zumanceta i 2 pudinga od vanilije.
Smjesu skinuti i ohladiti.
U ohladenu smjesu umutiti 200 gr putera.
Na tacnu stavimo 7 krugova rolata, 6 okolo i u sredinu jedan.
Filujemo preko toga, onda izrezemo 5 krem bananica preko fila, pa opet 7 krugova rolata i opet fil a zatim preko dekorisemo slatkim vrhnjem.
Prijatno i uzivajte u ovoj ukusnoj torti!
![Margaritela torta Margaritela torta Margaritela torta](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vbPLd8-Xcw_NH-g0inmJtV1Z-N5LxvaSWetTvZiSBG-rERI_HJ2CO-Z4gMPh2b42i9DM-BuxqKkEAymthBK2iZJx2VR6TyLIPjr1GOSApi9EsBCnGHJqnpjZelBj8-KHe6gy57EyG9Ta1e=s0-d)
- 6 jaja
- 6 kasika secera
- 2 kasike brasna
- 6 kasika mljevenih oraha
- pola praska za pecivo
- 200 gr mljevenih oraha
- secer i dzem po zelji
- 500 ml mlijeka
- 6 kasika secera
- 4 žumanca
- 2 pudinga od vanilije
- 200 gr putera
- 5 krem bananica
- slatko vrhnje za dekoraciju
Priprema kore:
6 jaja, 6 kasika secera, 2 kasike brasna ,6 kasika mljevenih oraha, pola praska za pecivo nam je potrebno da bi dobili rolat.
Bjelanca mutiti sa 6 kasika secera.
Kad su umuceni dodati i zumanca pa nastaviti mutiti.
Kad smjesa postane gusta dodati ostale sastojke.
Pecemo koru na laganoj temperaturi od 170 C dok blago ne porumeni.
Kad je kora pecena izvaditi je i zamotati u mokru krpu.
Rolat odvojimo od krpe, premazemo filom od oraha (200 gr mljevenih oraha, secer i dzem po zelji. Sjediniti orahe, secer i dzem pa motati rolat).
Isjecemo na 14 dijelova rolat.
Fil za tortu:
500 ml mlijeka i 6 kasika secera staviti da provri.
Kad provri dodati umucena 4 zumanceta i 2 pudinga od vanilije.
Smjesu skinuti i ohladiti.
U ohladenu smjesu umutiti 200 gr putera.
Na tacnu stavimo 7 krugova rolata, 6 okolo i u sredinu jedan.
Filujemo preko toga, onda izrezemo 5 krem bananica preko fila, pa opet 7 krugova rolata i opet fil a zatim preko dekorisemo slatkim vrhnjem.
Prijatno i uzivajte u ovoj ukusnoj torti!
Nema komentara:
Objavi komentar