Kapri torta



kapri torta2 Kapri torta

Tijesto:
  • 10 bjelanjaka
  • 15 dag šećera
  • 1 velika žlica limunovog soka
  • Istući bjelanjke u čvrsti snjeg, dodati šećer i sok od limuna. Sušiti u pećnici na cca 105 stupnjeva.

Krema I:
  • 25 dag šećera
  • 1/2 l vode
  • 50 dag jagoda
  • 3 pudinga od jagode
  • Zakuhati vodu, ubaciti jagode i u tome skuhati puding.

Krema II:
  • 10 žumanjaka
  • 15 dag šećera
  • 4 žlice mlijeka
  • 25 dag maslaca
Žumanjke, šećer i mlijeko skuhati na pari, ohladiti i pomiješati sa izrađenim maslacem.
Na tijesto staviti mlaku kremu sa jagodama, kad se ohladi staviti žutu kremu.
Cijelu tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem ili čokoladnom glazurom.