Marokanski kolac
Tijesto:
- 220 gr. putera
- 250 gr. pavlake (sour cream)
- 400 gr. brasna
- 1 vanillin secer
- 4 jaja
- 200 gr. secera
- 200 gr. brasna
- 1 prasak za pecivo
- 120 gr. putera
- 200 gr. mljeveni oraha
- 600 gr. secera
- 700 ml. vode
- 3 kasike meda
Puter omeksat na sobnoj temperaturi.
Puteru dodat pavlaku, vanilin secer i brasno.
Zamjesit tijesto, podjelit na dva djela, zamotat u vrecicu i ostavit u frizider.
Dok tijesto odmara pripremite fil.
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi.
Puteru dodajte secer i jaja pa izmutite.
Smjesi dodajte brasno, orahe i prasak za pecivo.
Razvite jedno tijesto i stavite u cetvrtastu tepsiju.
Preko kore istresite fil.
Razvite drugo tijesto, prekrite fil, izbockajte viljuskom i pecite na 350F-180C oko 40 minuta.
Skuhajte agdu, prohladite i zalite isjecen kolac.
Prohladite na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi, posluzite i uzivajte u finom kolacu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar