petak, 8. svibnja 2015.

Marokanski kolac

Marokanski kolac


Tijesto:Marokanski kolac Marokanski kolac
  • 220 gr. putera
  • 250 gr. pavlake (sour cream)
  • 400 gr. brasna
  • 1 vanillin secer
Fil:
  • 4 jaja
  • 200 gr. secera
  • 200 gr. brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 120 gr. putera
  • 200 gr. mljeveni oraha
Agda:
  • 600 gr. secera
  • 700 ml. vode
  • 3 kasike meda
Priprema:
Puter omeksat na sobnoj temperaturi.
Puteru dodat pavlaku, vanilin secer i brasno.
Zamjesit tijesto, podjelit na dva djela, zamotat u vrecicu i ostavit u frizider.
Dok tijesto odmara pripremite fil.
Puter omeksajte na sobnoj temperaturi.
Puteru dodajte secer i jaja pa izmutite.
Smjesi dodajte brasno, orahe i prasak za pecivo.
Razvite jedno tijesto i stavite u cetvrtastu tepsiju.
Preko kore istresite fil.
Razvite drugo tijesto, prekrite fil, izbockajte viljuskom i pecite na 350F-180C oko 40 minuta.
Skuhajte agdu, prohladite i zalite isjecen kolac.
Prohladite na sobnoj temperaturi, pa ostavite u frizider da se potpuno ohladi, posluzite i uzivajte u finom kolacu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova