petak, 8. svibnja 2015.

Barbarina torta

Barbarina torta


Sastojci biskvit:Barbarina torta Barbarina torta
  • 5 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 2 žlice ulja
  • 10 žlica krupno mljevenih oraha
  • 2 žlice brašna
  • pola praška za pecivo
Sastojci za fil:
  • 1,5 l. mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 6 žlica gustina
  • 2 žlice brašna
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 200 gr. margarina
Potrebno još:
  • jafa keks
  • 100 gr. čokolade
  • piškote
  • jagode
  • 2,5 dcl. vrhnja za šlag
Priprema:
Za biskvit dobro umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke i pecite u kalupu za torte promjera 28 cm.
Peći 30 min. na 180 stupnjeva, al ipak provjerite čačkalicom, nisu sve pećnice iste.
Kad se biskvit ispeče preliti ga sa 1 dcl. čokoladnog mlijeka i ohladiti.
Za fil 1 l. mlijeka staviti da kuha sa šećerom i vanilin šećerom.
U preostalih pola litra mlijeka umutiti puding, gustin i brašno….Kad mlijeko prokuha, uliti u njega ovu smjesu od pudinga i mješati par min. dok se ne zgusne. ohladiti, u hladno dodati margarin.
Fil podjeliti na tri dijela, u jedan dio izribati 100 gr. čokolade, a ostalo ostaviti kako je.
Na biskvit namazati žutu kremu, poredati jafa keks umočen u vruće mlijeko u koje smo dodali 2 žlice kraš-expresa.
Čokoladni dio keksa treba biti okrenut prema dolje….
Na jafu namazati čokoladnu kremu, na kremu poredati piškote kratko umočene u mlijeko, zatim namazati žutu kremu i poredati jagode.
Gotovu tortu premazati umućenim vrhnjem za šlag i dekorirati po želji.
Prijatno!
torta od jagoda Barbarina torta

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova