Barbarina torta
Sastojci biskvit:
- 5 jaja
- 6 žlica šećera
- 2 žlice ulja
- 10 žlica krupno mljevenih oraha
- 2 žlice brašna
- pola praška za pecivo
- 1,5 l. mlijeka
- 10 žlica šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 6 žlica gustina
- 2 žlice brašna
- 1 burbon vanilin šećer
- 200 gr. margarina
- jafa keks
- 100 gr. čokolade
- piškote
- jagode
- 2,5 dcl. vrhnja za šlag
Za biskvit dobro umutite jaja sa šećerom, dodajte ostale sastojke i pecite u kalupu za torte promjera 28 cm.
Peći 30 min. na 180 stupnjeva, al ipak provjerite čačkalicom, nisu sve pećnice iste.
Kad se biskvit ispeče preliti ga sa 1 dcl. čokoladnog mlijeka i ohladiti.
Za fil 1 l. mlijeka staviti da kuha sa šećerom i vanilin šećerom.
U preostalih pola litra mlijeka umutiti puding, gustin i brašno….Kad mlijeko prokuha, uliti u njega ovu smjesu od pudinga i mješati par min. dok se ne zgusne. ohladiti, u hladno dodati margarin.
Fil podjeliti na tri dijela, u jedan dio izribati 100 gr. čokolade, a ostalo ostaviti kako je.
Na biskvit namazati žutu kremu, poredati jafa keks umočen u vruće mlijeko u koje smo dodali 2 žlice kraš-expresa.
Čokoladni dio keksa treba biti okrenut prema dolje….
Na jafu namazati čokoladnu kremu, na kremu poredati piškote kratko umočene u mlijeko, zatim namazati žutu kremu i poredati jagode.
Gotovu tortu premazati umućenim vrhnjem za šlag i dekorirati po želji.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar