Sumsko voce i bijela cokolada
Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 5 kasika ulja
- 5 kasika mlijeka
- 2 vanilin secera
- pola praska za pecivo
- 500 gr sumskog voca
- 100 gr secera
- 10 gr zelatina
- 500 gr krem sira
- 100 gr bijele cokolade
- 2 dcl slatkog vrhnja
- slag pjena i bijela cokolada…
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom, dodati ulje i mlijeko, dodati zatim brasno sa praskom za pecivo.
Sjediniti lagano, istresti u pleh srednje velicine oblozen pek papirom te ispeci na 180 C.
Pecen biskvit zarolati zajedno sa papirom i ohladiti.
Kada se ohladi skinuti papir i premazati marmeladom po zelji.
Zatim ponovo zarolati i isjeci na komade.
Komadima obloziti dno kalupa.
Sumsko voce samljeti, procijediti da ljuspice i kospice ostanu van, dodati secer, prokuhati i dodati zelatinu koju smo predhodno stavili da nabubri.
Smjesu ohladiti. Sir i slatko vrhnje dobro izmiksati, naribati sitno 100 gr cokolade i dodati siru, dodati zatim i ohladjeno zelirano voce.
Sjediniti sve i staviti preko podloge.
Ukrasiti sa slag pjenom i bijelom cokoladom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar