petak, 8. svibnja 2015.

Sumsko voce i bijela cokolada

Sumsko voce i bijela cokolada


Sastojci za biskvit:torta Sumsko voce i bijela cokolada
  • 5 jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika brasna
  • 5 kasika ulja
  • 5 kasika mlijeka
  • 2 vanilin secera
  • pola praska za pecivo
Za krem:
  • 500 gr sumskog voca
  • 100 gr secera
  • 10 gr zelatina
  • 500 gr krem sira
  • 100 gr bijele cokolade
  • 2 dcl slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
  • slag pjena i bijela cokolada…
Priprema:
Umutiti jaja sa secerom i vanil secerom, dodati ulje i mlijeko, dodati zatim brasno sa praskom za pecivo.
Sjediniti lagano, istresti u pleh srednje velicine oblozen pek papirom te  ispeci na 180 C.
Pecen biskvit zarolati zajedno sa papirom i ohladiti.
Kada se ohladi skinuti papir i premazati marmeladom po zelji.
Zatim ponovo zarolati i isjeci na komade.
Komadima obloziti dno kalupa.
Sumsko voce samljeti, procijediti da ljuspice i kospice ostanu van, dodati secer, prokuhati i dodati zelatinu koju smo predhodno stavili da nabubri.
Smjesu ohladiti. Sir i slatko vrhnje dobro izmiksati, naribati sitno 100 gr cokolade i dodati siru, dodati zatim i ohladjeno zelirano voce.
Sjediniti sve i staviti preko podloge.
Ukrasiti sa slag pjenom i bijelom cokoladom.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova