Moderna pita od bundeve
Sastojci:
- 500 g. izrendane bundeve
- 100 g. šećera
- 3 jajeta
- 3 šolje za kafu šećera
- 1 prašak za pecivo
- 4,5 šolje za kafu brašna
- 1,5 šolje ulja
- 1,5 šolje joguta
- 0,5 kašičice cimeta
Izrendati bundevu i udinstati je na blagoj vatri sa 100 g. šećera (ulje ne ide!) dok ne omekša i pusti sok. U međuvremenu umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i jogurt, a zatim dodati brašno u koje je umešan prašak za pecivo. Polovinu smese sipati u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje. Peći na 200 stepeni oko 10-15 min. Kada malo porumeni izvaditi i staviti odgore udinstanu bundevu sa šećerom u koju ste prethodno dodali cimet oko pola kašičice. Na to sipati drugu polovinu smese, vratiti u pleh i peći još 15 min. dok ne porumeni. Kada je gotovo odgore pospite šećerom u prahu. Prijatno!!!
Napomene: Visina pite će zavisiti od Vašeg pleha ako je pleh manji, pita će biti viša, ali se mora duže peći.
Nema komentara:
Objavi komentar