petak, 15. svibnja 2015.

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf


Muhalebi Muhallebili Kadayıf


















Sastojci:
  • 350 grama kadaifa
  • 3 žlice maslaca
  • 5 žlica šećera
  • 1,5 čaša oraha
Za muhaleb:
  • 1 l mlijeka
  • 4 žlice brašna
  • 3 žlice gustina
  • 1 čaša šećera..čaša od 2 dcl
  • 1 vanilija šećer
  • 1 žumanjak
  • 200 ml vrhnja za šlag
Način pripreme:
Kadaif dobro izmrvite.
Kažu ako hoćete bolje da se lomi da ga stavi 2 sata u zamrzivaču / tako sam i ja uradila /.
Maslac i šećer istopi na većoj tavi pa dodati u to kadaif i pržiti dok ne dođe do one zlatne boje.
U to isprženo dodate orahe i još malo propržite.
Kad skinete sa vatre prebacite u drugu posudu da se ohladi jer tava zadržava toplinu, pa može preržiti kadaif.
Muhaleb:
Sve osim vanilije šećera i vrhnja stave u šerpu, dobro izmiješajte i skuhajte u finu glatku kremu.
Skinite s vatre, prebacite kremu u drugu posudu, uzmite tanku najlon foliju i priljepite je na kremu da se nestvore korica i ostavite da se ohladi.
U ohlađenu kremu umješajte vrhnje i vanilin šećer i mutite mikserom 4-5 minuta odnosno dok se smjesa ne ujednači.
U vatrostalnu zdjelu istrest pola kadaifa, preko njega ovu pripremljenom kremu, pa preko kreme opet kadaif.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova