Pita od čokolade
Odlican receptic sa kulinarike za dvobojnu pitu od čokolade i lješnjaka. Nama je se jako dopala i smazali smo ju za cas, odlicno ide uz kaficu ili caj.
Za prvo tijesto:
Za drugo tijesto:
Za glazuru:
Pjenasto izmiješati jaje i šećer, dodajte omekšali margarin, mljevene lješnjake i brašno.
Manji lim (20 × 30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 ° C i pecite oko 10 minuta.
Manji lim (20 × 30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite tijesto.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 ° C i pecite oko 10 minuta.
Za drugo tijesto:
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 ° C i pecite oko 50 minuta.
Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 ° C i pecite oko 50 minuta.
Za glazuru:
Margarin i čokoladu uz dodatak mlijeka otopite na pari.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar