srijeda, 13. svibnja 2015.

Posni mafini sa lješnjacima i džemom

Posni mafini sa lješnjacima i džemom

Posni mafin sa lesnicima i dzemom

 




Sastojci:

 350 gr.   oštrog  brašna  tip 400

 1/2 vrećice praška za pecivo

 200 gr.   šećera

 100 gr.   mljevenih  lješnjaka

 150 ml.   ulja

 250 ml.   gazirane mineralne vode

 1 kesica vanilin šećera

 50 gr.   džema

 


Priprema:

 

 Sve sastojke (osim džema) izmiješati u zdjeli.   Po potrebi dodati vode ili brašna tako da masa bude žitka.

 

 U kalupe za muffine staviti papirnate košarice.

 

 Žličicom sipati smjesu u kalupe.   Na vrh žličice uzimati džem i utiskivati ​​u sredinu svakog mafina.

 

 Peći na 180 stupnjeva C oko 20 minuta.



Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova