nedjelja, 10. svibnja 2015.

Rafaelo kocke

Rafaelo kocke



Sastojci za koru:rafaelo kocke Rafaelo kocke
  • 8 bjelanaca
  • 8 kasika secera
  • 200 gr kokosovog brasna
  • 4 kasike ulja
Sastojci za fil:
  • 8 zumanaca
  • 8 kasika secera
  • 150 gr mlijecne cokolade
  • 150 gr omeksalog margarina
  • 100 gr mljevene plazme
Potrebno jos:
  • 200 ml slatkog vrhnja za slag (slatka pavlaka)
  • 100 ml mlijeka
  • 1 slag pijena
  • 1 slag krema od cokolade
Priprema kore:
8 bjelanaca umutiti sa 8 kasika secera u cvrstu masu. Kad je smijesa dobro umucena dodati 200 gr kokosovog brasna, 4 kasike ulja, pa sve lagano izmjesati i istresti u oblozenu tepsiju srednje velicine. Koru peci na 180 C oko 20 minuta.
Fil:
8 zumanaca i 8 kasika secera umutiti. Staviti na paru i mjesati. Dodati 150 gr mlijecne cokolade. Kad je sjedinjeno skinuti serpu sa sporeta i prohladiti. U ohladjenu kremu dodati 150 gr margarina omeksalog i 100 gr mljevene plazme. Pecenu koru izvaditi i malo zaliti sa mlijekom. Na ohladjenu koru staviti fil. Umutiti 200 gr slatkog vrhnja za slag, 100 ml mlijeka i 1 slag pjenu, pa sve zajedno dobro umutiti. Staviti preko smedjeg fila. Odozgo staviti umucenu slag kremu od cokolade. Ukrasiti po zelji kokos brasnom, rendanom cokoladom….Kolac dobro ohladiti da se fil stegne, a potom ga isjeci na kocke i posluziti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova