utorak, 5. svibnja 2015.

Torta od jabuka

Torta od jabuka

torta od jabuka
Sastojci:
  • 2 jaja,
  • 200 gr šećera,
  • 200 gr margarina,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 vanili šećer,
  • 100 ml ulja i
  • oštro brašno po potrebi - potrošeno nešto više od 500 gr
Fil:
  • 2 kg jabuka
  • 1 l soka od jabuka
  • 2 pudinga od vanilije
  • slatka pavlaka odgore
Druga smjesa tijesta:
  • 250 gr margarina
  • 1 žlica vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo,
  • 500 gr oštrog i mekog brašna, pomiješanog
  • 2 žlice šećera
Priprema:
Sve sastojke za tijesto umijesiti zajedno, da se dobije fina kompaktna smjesa.
Uzeti kalup ili šerpu, namazati margarinom.
Tijesto razvući u krug, da bude veći od na posude pa ga spustiti u kalup i višak podići na ivicce kalupa i fino utisnuti.
Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći 25 minuta, ovisno od pećnice.
Jabuke očistiti i isjeći na kockice, dodati 5 žlica šećera pa prodinstati da omekane.
Jabukama dodati 800 ml soka i ostaviti da provri.
Za to vrijeme umutiti 200 ml soka sa pudingom od vanilije i kad provri zakuvati.
Kada se malko prohladi izliti u kalup u kojem je ohladjena kora.
Ostaviti da se sve ohladi i stegne.
Po želji u nadjev staviti grožđice.
Kada se ohladilo ulupati slatku pavlaku i premazati preko torte.
Ostatak testa razviti pa izvaditi kalupićima razne oblike i ispeći keksiće kojima možete dekorirati tortu.
Ugodno.
torta od jabuka (2)

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova