utorak, 5. svibnja 2015.

MUNCHMALLOW TORTA


MUNCHMALLOW TORTA


Kako to inače biva, nakon blagdana kao što su Božić i Uskrs ostane nam dosta slatkiša što su dječica dobila, vjerojatno će to nekome od vas zvučati poznato. S obzirom da sam primjetila više kutija munchmallow, odlučila sam pronaći recept i iskoristiti ga u nekom kolaču ili torti.Malo sam istraživala i naišla na ovu Munchmallow tortu s  Coolinarike . Svidjelo mi se kako je keksić od manchmallow iskorišten u kremi, dok je pjenasti dio ostao u komadu. Inače za ukrašavanje torti koristim šlag u prahu s manjim omjerom mlijeka, ali ovoga puta sam iskoristila Halta šlag koji mi se našao u hladnjaku. Iz tog razloga nezadovoljna sa finišom, jer nisam dobila uredne crte oko torte, a ni okus šlaga mi nije dobar, falilo mi je slatkoće. Sve u svemu torta je dobra i dobila je pohvale, još da računamo bolji okus šlaga, nema zamjerki.
SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 100 gr mljevenih oraha
  • 4 žlice brašna
  • malo praška za pecivo
  • malo ribane limunove korice
  • KREMA:
  • 10 žumanjaka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 žlica brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 250 gr šećera
  • 700 ml mlijeka
  • 250 gr margarina
  • I JOŠ:
  • 4 kutije munchmallow (oko 20 kom)
  • 400 ml slatkog vrhnja

BISKVIT SA bjelanjcima I ORASIMA

1. 5 bjelanjaka izradite dok malo očvrsne, te postupno dodavajte 5 žlica šećera.
1/2 žlicu brašna pomiješajte s malo praška za pecivo i dodajte u bjelanjke, kao i 50 gr mljevenih oraha i malo naribane korice limuna, te sve zajedno lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom.
bjelanjci
3. Na dno kalupa postavite masni papir, pričvrstite ga obručem i ulijte smjesu (kalup koji sam koristila je 26 cm).
priprema
4. Stavite peći biskvit u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 10-15 minuta.
okrugli-biskvit
5. Ponovite postupak još jednom, tako da dobijete dva jednaka biskvita.

DVIJE KREME

1. Puding, šećer, vanilin šećer, brašno i žumanjke sjedinite mikserom sa malo mlijeka, a ostatak stavite da zakuha.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i na srednjoj vatri kuhajte dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite na trakice i sjedinite s kremom.
klasicna-krema
5. Odvojite kremu na dva jednaka dijela.
6. U jedan dio dodajte keksić od munchmallow koji ste odvojili od pjenastog dijela i izmrvili rukama.
dodatak-kremi
krema-s-keksicima

SLAGANJE MUNCHMALLOW TORTE

1. Biskvit
2. Smeđa krema
smeđa-krema
3. Pjenasti dio munchmallowa
munchmelovi
4. Žuta krema
zuta-torta
5. Biskvit
gornja-kora
6. Šlag (po želji se može ukrasiti čokoladicama)
ukrasi-s-cokoladicama


Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova