MUNCHMALLOW TORTA
Kako to inače biva, nakon blagdana kao što su Božić i Uskrs ostane nam dosta slatkiša što su dječica dobila, vjerojatno će to nekome od vas zvučati poznato. S obzirom da sam primjetila više kutija munchmallow, odlučila sam pronaći recept i iskoristiti ga u nekom kolaču ili torti.Malo sam istraživala i naišla na ovu Munchmallow tortu s Coolinarike . Svidjelo mi se kako je keksić od manchmallow iskorišten u kremi, dok je pjenasti dio ostao u komadu. Inače za ukrašavanje torti koristim šlag u prahu s manjim omjerom mlijeka, ali ovoga puta sam iskoristila Halta šlag koji mi se našao u hladnjaku. Iz tog razloga nezadovoljna sa finišom, jer nisam dobila uredne crte oko torte, a ni okus šlaga mi nije dobar, falilo mi je slatkoće. Sve u svemu torta je dobra i dobila je pohvale, još da računamo bolji okus šlaga, nema zamjerki.
SASTOJCI
- BISKVIT:
- 10 bjelanjaka
- 10 žlica šećera
- 100 gr mljevenih oraha
- 4 žlice brašna
- malo praška za pecivo
- malo ribane limunove korice
- KREMA:
- 10 žumanjaka
- 3 pudinga od vanilije
- 1 žlica brašna
- 1 vanilin šećer
- 250 gr šećera
- 700 ml mlijeka
- 250 gr margarina
- I JOŠ:
- 4 kutije munchmallow (oko 20 kom)
- 400 ml slatkog vrhnja
BISKVIT SA bjelanjcima I ORASIMA
1. 5 bjelanjaka izradite dok malo očvrsne, te postupno dodavajte 5 žlica šećera.
1/2 žlicu brašna pomiješajte s malo praška za pecivo i dodajte u bjelanjke, kao i 50 gr mljevenih oraha i malo naribane korice limuna, te sve zajedno lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom.
1/2 žlicu brašna pomiješajte s malo praška za pecivo i dodajte u bjelanjke, kao i 50 gr mljevenih oraha i malo naribane korice limuna, te sve zajedno lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom.
3. Na dno kalupa postavite masni papir, pričvrstite ga obručem i ulijte smjesu (kalup koji sam koristila je 26 cm).
4. Stavite peći biskvit u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 10-15 minuta.
5. Ponovite postupak još jednom, tako da dobijete dva jednaka biskvita.
DVIJE KREME
1. Puding, šećer, vanilin šećer, brašno i žumanjke sjedinite mikserom sa malo mlijeka, a ostatak stavite da zakuha.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i na srednjoj vatri kuhajte dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite na trakice i sjedinite s kremom.
2. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i na srednjoj vatri kuhajte dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite na trakice i sjedinite s kremom.
5. Odvojite kremu na dva jednaka dijela.
6. U jedan dio dodajte keksić od munchmallow koji ste odvojili od pjenastog dijela i izmrvili rukama.
6. U jedan dio dodajte keksić od munchmallow koji ste odvojili od pjenastog dijela i izmrvili rukama.
SLAGANJE MUNCHMALLOW TORTE
1. Biskvit
2. Smeđa krema
2. Smeđa krema
3. Pjenasti dio munchmallowa
4. Žuta krema
5. Biskvit
6. Šlag (po želji se može ukrasiti čokoladicama)
Nema komentara:
Objavi komentar