Keksići sa cimetom
Sastojci i priprema:
Nevole baš svi cimet, ja ga rado koristim u kolačima a uvijek bi mi bili posebno dragi keksići sa cimetom koje bi neko donesi sa zapada, imali su poseban ukus, volim ih i sad ali evo mogu se i napraviti u spostvenoj kuhinji, sve po želji…
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašićica cimeta
- 2 jaja
- 125 g šećera
- 125 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- šećer u prahu
- 1 kašićica cimeta
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Jaja, šećer, maslac i vanilin šećer miješajte mikserom 10-ak minuta. Mješavini dodajte brašno i rukama oblikujte tijesto. Ne mijesite predugo – samo dok ne dobijete homogenu smjesu.
Tijesto stavite u frižider na pola sata pa ga zatim izvaljajte valjkom za tijesto i kalupima izrezujte željene oblike. Lim obložite papirom za pečenje, složite keksiće i pecite ih 10 minuta na 180.
Gotove keksiće možete ukrasiti po želji ili ih jednostavno uvaljati u šećer u prahu sa malo cimeta.
Recept sa stranice“Dobra hrana“.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar