Keksići sa cimetom


Sastojci i priprema:Keksići sa cimetom Keksići sa cimetom
Nevole baš svi cimet, ja ga rado koristim u kolačima a uvijek bi mi bili posebno dragi keksići sa cimetom koje bi neko donesi sa zapada, imali su poseban ukus, volim ih i sad ali evo mogu se i napraviti u spostvenoj kuhinji, sve po želji…
Sastojci:
  • 500 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašićica cimeta
  • 2 jaja
  • 125 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
Za posip:
  • šećer u prahu
  • 1 kašićica cimeta
Način pripreme:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Jaja, šećer, maslac i vanilin šećer miješajte mikserom 10-ak minuta. Mješavini dodajte brašno i rukama oblikujte tijesto. Ne mijesite predugo – samo dok ne dobijete homogenu smjesu.
Tijesto stavite u frižider na pola sata pa ga zatim izvaljajte valjkom za tijesto i kalupima izrezujte željene oblike. Lim obložite papirom za pečenje, složite keksiće i pecite ih 10 minuta na 180.
Gotove keksiće možete ukrasiti po želji ili ih jednostavno uvaljati u šećer u prahu sa malo cimeta.
Recept sa stranice“Dobra hrana“.
Prijatno!