subota, 6. lipnja 2015.

Kukuruzna svila, sredstvo za sigurno mršavljenje. Svi koji žele da smršaju neka probaju ovo prirodno sredstvo i postignut će svoj cilj !

Kukuruzna svila



Prirodno sredstvo za sigurno mršavljenje


KukuruzKukuruz, tacnije kukuruzna svila , koja u vrijeme cvatnje ove biljke visi sa ploda u vidu tananih i svilenkastih vlakana, jeste pouzdano i potpuno bezopasno prirodno sredstvo za mršavljenje   
Kukuruz je na našim prostorima vrlo rasprostranjena biljka pa zato nije teško ostvariti ovakav vid liječenja pretilosti. Kao što je gore navedeno, ljekoviti dio biljke je kukuruzna svila, koju u ljekovite svrhe treba odseci prije oprasivanja i brzo susiti na promaji.
Pored toga sto osigurava učinkovito mršavljenje ako se pije kao čaj, kukuruzna svila je i vrlo dobar diuretik , pomaže kod zastoja mokraće. Kukuruzna svila se vec jako dugo koristi kao ljekovito sredstvo, i to ne samo u našem narodu. Poznata je po tome da je zaista od velike pomoci kod nekih oboljenja, kao i da ne ostavlja štetne posljedice. Svježa kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove, hlorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalijuma i mangana. Kukuruzna svila je, u obliku čaja, jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja se tijekom 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće, i to bez štetnih posljedica, što je naročito bitno kod onih bolesti gdje sakupljanje vode ima nepovoljno djelovanje na organizam.       
Ova biljka korisna je kao prirodni lijek iu liječenju bolesti mokraćnih putova, katara mjehura, upale bubrega, bubrežnih kamenaca, reume 

Caj od kukuruzne svile

U jednu šalicu vrlo vrele (ne kljucale) vode potopiti jednu kašikicu kukuruzne svile i staviti da odstoji 5-10 minuta. Tijekom dana potrebno je popiti najmanje 5 šalica čaja u jednakim razmacima od po nekoliko sati. Caj od kukuruzne svile nema štetnih dejistava tako da se može koristiti u duljem vremenskom razdoblju. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova