Leptir torta
Priprema:
Ispeći koru u okruglom kalupu od 5 jaja, 150 gr sećera, 1 vanilin sećera, 150 gr brašna i male žličice praška za pecivo.
Kad je kora pečena i ohladjena staviti na nju kremu od sira.
Krema:
Izmutiti 400 gr sira sa 250 gr sećera i 2 vanilin šećera.
U to dodati omekšale i otopljene listiće želatine i na kraju brzo umiješati istučeni šlag.
Pustiti da se stegne, razrezati je po sredini na dva jednaka dijela, okrenuti ih da rezana strana bude izvana.
Na gornju koru napraviti ušećereno voće tj.250 gr secrète sjediniti lagano s voćem.
Za dekoraciju preliti preljevom za torte, po želji se može dodati jestive boje u preljev, (ja sam stavila malo extrata od maline iu drugi dio od kivija).
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar