Rafaelo torta


Sastojci:Rafaelo torta1 Rafaelo torta
Kora:
  • 8 bjelanaca
  • 8 kašika šećera
  • 200 gr. kokosa
Fil:
  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • ( malo mlijeka da se mogu umutiti žum.šećer i brašno )
  • 500 ml. mlijeka
  • 125 gr. margarina
  • 3 šlag kreme
  • 2 rebra čokolade sa ukusom kafe
Priprema kore:
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer ,dobro umutiti, pa dodati 200 gr kokosa.
Rernu uključiti na 180 C. prije nego počnemo  pripremati kolač, treba da bude zagrijana. Nakon što stavimo koru na pečenje, odmah smanjiti temp. na 150 C. i peći 25-30 min.
Priprema fila:
8 žumanaca, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna razmutimo u malo mlijeka.
Kad se umuti, izlijemo  u pola litra ključalog mlijeka, te sve skupa kuhamo još par minuta i dodamo 2 rebra čokolade.
Kad se smjesa ohladi, dodajemo 125 gr.margarina.
Napraviti 3 šlag kreme i premazati tortu.
Prijatno,uživajte u ovoj divnoj kokos torti!