ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Slane krofnice sa sirom

SLANE KROFNE

  • Jednostavno
  • 6 osoba
  • 60 min

Sastojci

6 osoba
  • tijesto:
  • 3 jaja (blago umućenih viljuškom)
  • 450 gr svježeg sira (može i feta)
  • 200 ml ulja
  • 180 gr jogurta
  • 40 gr kvasca (ili 1 vrećica instant)
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica octa (sirće)
  • 1 prašak za pecivo
  • oko 1 kg brašna
  • za prženje
  • ulje za prženje

Priprema

  1. 1.
    Staviti kvasac u  toplo mlijeko i vodu( umjesto svježeg-može i jedna vrećica instant kvasca )! Ulupati blago jaja, dodati sir, ulje, jogurt, so, pa dodati pola brašna, prašak za pecivo, kvasac i ocat. Sve umutiti ručno, pa postepeno dodati brašno dok se ne dobije  masa koja se ne lijepi za ruke. Tijesto odmah staviti u frižider  na oko 60 minuta, bez čekanja da narasta. Razviti hladno tijesto oglagijom, pa čašom vaditi krugove.
  2. 2.
    Spuštati ih u vrelo  ulje.  Kada se jedna strana isprži, okrenuti krofne na drugu stranu.
  3. 3.
     Pečene redati  na papir, da se  ocijede od suvišne masnoće!

Posluživanje

Poslužiti tople, uz vrhnje i salatu! Pečene se mogu i zamrznuti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova