ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Za ljubitelje jagoda, jaaako ukusno

Vanilija kocke s jagodama

Dugo sam gledala fotografiju ovog kolača u časopisu,bila je tako efektna( ljepša od moje) i na kraju sam ga ipak odlučila probati napraviti.Ima dosta posla, ali za neku prigodu, jako lijepo izgleda na stolu,neobično skladnih okusalimunove korice i bijele čokolade u biskvitu.
Recepti - 4 - slika

Biskvit:  

  • 150 g bijele čokolade
  • 120 g maslaca
  • 4 bjelanjka
  • 80 g šećera
  • 100 g brašna
  • ribana korica 1 limuna
Na pari otopiti bijelu čokoladu i dodati joj otopljeni maslac i limunovu koricu.Od bjelanjaka i šećera ulupati čvrsti snijeg i dodati u otopljenu čokoladu, miješajući kuhačom , polako, te pažljivo u to pomiješati brašno.Smjesa se peče u dva dijela (25 x 30 cm) na 190°C oko 5 - 10 min.

Preljev za biskvit:

  • 1 dl vode
  • 1 žlica šećera
  • 2 žlice maraskina po želji
Sastojke prokuhati i preliti preko ohlađenog biskvita.

Krema:

  • 5 dl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 60 g brašna
  • 40 g maslaca
  • 8 listova želatine
  • 6 dl slatkog vrhnja
  • 500 g sitnijih svježih jagoda
U 4 dl mlijeka zakuhajte vanilin šećer, maknite s vatre, poklopite, neka odstoji 15 min.Pjenasto umiješajte žumanjke i šećer i dodajte brašno i 1 dl mlijeka. U tu smjesu dodajte mlijeko i kuhajte  dalje dok se ne zgusne.Na kraju dodajte maslac, a ohlađenu kremu pomiješajte sa izrađenim slatkim vrhnjem i razmočenom želatinom.

Glazura:

  • 150 g bijele čokolade
  • 0,5 dl slatkog vrhnja
Otopiti čokoladu u vrhnju na laganoj vatri.
Namočiti biskvite, na prvi staviti trećinu kreme, u nju utisnuti ocijeđene jagode,premazati ostatkom kreme.Po vrhu preliti glazuru i staviti u hladnjak da krema očvrsne.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova