Torta od jagoda na moj način



tart sa jagodama1 Tart od jagoda na moj način



Sastojci
  • 25 dag brašna (pola meko pola oštro)
  • pola praška za pecivo
  • 8 dag šećera
  • 12 dag margarina
  • 1 jaje
  • 1 žlica mljevenih lješnjaka
  • 1 vanilin šećer
  • mrva soli, ruma, cimeta i korica limuna ili naranče
Priprema tijesta:
U brasno dodavati margarin omeksao na sobnoj temperaturi i jaje.
Lagano rukom mjesiti, a zatim dodati i sve ostale sastojke.
Pleh pouljiti i posuti sa laganim slojem brasna.
Tijesto lagano razvuci kao sto je velicina pleha, staviti ga u pleh i malo izbockati viljuskom.
U zagrijanu rernu na 180 C staviti i peci tijesto oko 20 do 25 minuta.
Krema:
20 dag čokolade
10 dag margarina rastopiti na pari pa dodati 5 žutanjaka i prokuhati.
Na kraju umiješati snijeg od 5 bjelanjaka.
Na tijesto naliti toplu kremu po kojoj potom poslazemo očišćene jagode.
Kad se tart ohladi staviti ga u friz preko noći da otpusti tijesto.
Prefinoooooo je, uzivajte i Prijatno!