Torta od jagoda na moj način
Sastojci
- 25 dag brašna (pola meko pola oštro)
- pola praška za pecivo
- 8 dag šećera
- 12 dag margarina
- 1 jaje
- 1 žlica mljevenih lješnjaka
- 1 vanilin šećer
- mrva soli, ruma, cimeta i korica limuna ili naranče
U brasno dodavati margarin omeksao na sobnoj temperaturi i jaje.
Lagano rukom mjesiti, a zatim dodati i sve ostale sastojke.
Pleh pouljiti i posuti sa laganim slojem brasna.
Tijesto lagano razvuci kao sto je velicina pleha, staviti ga u pleh i malo izbockati viljuskom.
U zagrijanu rernu na 180 C staviti i peci tijesto oko 20 do 25 minuta.
Krema:
20 dag čokolade
10 dag margarina rastopiti na pari pa dodati 5 žutanjaka i prokuhati.
Na kraju umiješati snijeg od 5 bjelanjaka.
Na tijesto naliti toplu kremu po kojoj potom poslazemo očišćene jagode.
Kad se tart ohladi staviti ga u friz preko noći da otpusti tijesto.
Prefinoooooo je, uzivajte i Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar