subota, 4. srpnja 2015.

Čokoladni kolač sa kremom od kokosa

Čokoladni kolač s kremom od kokosa

cokoladni-kolac
Kora:
  • 150 gr čokolade (najmanje 50% kakaa)
  • 110 gr margarina
  • 200 gr šećera
  • 3 jaja
  • 1 žličica vanilije (ili 1 vrećica vanilin šećera)
  • 2 žlice kakaa
  • 120 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • so
Kokos krem:
  • 150 gr kokosa
  • 120 gr šećera
  • 400 ml mlijeka
  • 40 gr gustina
  • 30 gr margarina
  • 1/2 želatine
Čokoladna odgore:
  • 200 čokolada
  • 150 ml slatka pavlaka

Priprema:
Priprema:
Na pari otapajte čokoladu i margarin, povremeno miješajući. Maknite posudu s vatre i ostavite da se ohladi 5 minuta. Zatim dodajte šećer i vaniliju. Dodajte jaja jedano po jedano. Dobro miješajte kad stavljate jaja. Na kraju dodajte brašno i kakao. U kalup (23cm) stavite pek papir i istresite smjesu. Pecite na 180 stupnjeva 30 minuta, provjerite čačkalicom. kad je pečena kora izvadite i ostavite da se ohladi 10 minuta pa je izvadite iz kalupa.
Kokos krem:
Mlijeko i šećer stavite na vatru da provri i dodajte kokos, ostavite 10-15min da odstoji, da kokos nabubri. Vratite na vatru pa zakuhajte gustin. Želatinu rastopite u malo vode pa dodajte vrućem filu, dobro promiješajte. Na kraju dodajte margarin, takodje u vruće.
Koru vratite u kalup pa istresite fil.
Čokolada odgore:
Zagrijavajte slatko vrhnje kojoj ste dodali izlomljenu čokoladu. Miješajte dok se malo ne zgusne. Prelijte preko kokos fila i stavite u hladnjak.
Služite sutradan, ohladjeno, tada ćete moći izvaditi kolač iz kalupa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova