Bez pečenja: Kinder torta u četiri boje
Sastojci
Osnovna smjesa:
- 240 ml vode
- 100 grama šećera
- jedan vanilin šećer
- 400 grama mlijeka u prahu
- 250 grama maslaca sobne temperature
Prvi sloj - podloga:
- 100 grama mljevenog plazma keksa
- 100 grama mljevenih oraha
- 6 žlica mlijeka
Drugi sloj:
- 100 grama čokolade za kuhanje
Treći sloj:
- 100 grama bijele čokolade
Četvrti sloj:
- 200 ml slatkog vrhnja ili jedan šlag.
Priprema
- Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Maknuti s vatre i postupno dodavati mlijeko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačena i glatka krema.
- Od ove smjese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mlijeko. Izmiješati i rasporediti u kalup promjera 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.
- Čokoladu za kuhanje istopiti pa sjediniti sa polovicom preostale osnovne smjese. Miješati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.
- Bijelu čokoladu istopiti pa sjediniti s preostalom smjesom od mlijeka u prahu. Rasporediti preko tamnog dijela.
- Tortu držati u hladnjaku nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i nanijeti šlag ili tučeno slatko vrhnje.
Izvor i slika: Mamina jela / minimagazin.info
Nema komentara:
Objavi komentar