Sastojci
Osnovna smjesa:
  • 240 ml vode
  • 100 grama šećera
  • jedan vanilin šećer
  • 400 grama mlijeka u prahu
  • 250 grama maslaca sobne temperature
Prvi sloj - podloga:
  • 100 grama mljevenog plazma keksa
  • 100 grama mljevenih oraha
  • 6 žlica mlijeka
Drugi sloj:
  • 100 grama čokolade za kuhanje
Treći sloj:
  • 100 grama bijele čokolade
Četvrti sloj:
  • 200 ml slatkog vrhnja ili jedan šlag.

Priprema

  1. Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Maknuti s vatre i postupno dodavati mlijeko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačena i glatka krema.
  2. Od ove smjese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mlijeko. Izmiješati i rasporediti u kalup promjera 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.
  3. Čokoladu za kuhanje istopiti pa sjediniti sa polovicom preostale osnovne smjese. Miješati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa. Vratiti u zamrzivač desetak minuta.
  4. Bijelu čokoladu istopiti pa sjediniti s preostalom smjesom od mlijeka u prahu. Rasporediti preko tamnog dijela.
  5. Tortu držati u hladnjaku nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i nanijeti šlag ili tučeno slatko vrhnje.
Izvor i slika: Mamina jela / minimagazin.info