Kapri torta
Sastojci za 1 fil:
Sastojci za 2 fil:
Cokoladni preliv:
Otopiti 2 cokolade sa malo margarina i dodavati ulje da se dobije ne jako gusta, a ni jako rijetka masa.
Za ukrasavanje:
Priprema:
Umutiti mikserom 9 belanaca dobro i polako dodavati kasiku po kasiku secera. Kada se dobro ulupa dodati 10 žlica orasa, 3 kasike brasna prosijanog s praskom pecivom, lagano izmesati sve varjacom i istresti u podmazanu i brašnom posutu najvecu tepsiju od pećnice (MOJA TEPSIJA JE VELICINE BAS KOLIKA JE CELA RERNA). Peci na 180 stupnjeva. Kada se ispece koru prerezati na pola.
1 Fil:
Od pola litre soka ili vode uzeti malo i razmutiti 2 pudinga od maline. Ostalo staviti sa secerom u serpicu da zakuva, onda u tome skuvati puding i odmah dodati visnje (JA SAM VISNJE samljeo NA MASINU ZA MESO NA najsitniju resetka) i kuhati par minuta. Kada je gotovo fil odmah ravnomjerno rasporediti na obje kore, ostaviti da se stegne.
2 Fil:
Od mlijeka uzeti malo i razmutiti puding, ostalo mlijeko sa pola secera staviti da provri. Zumanca dobro umutiti, dodavati lagano pola ostalog secera, vanilin secer, na kraju dodati razmuceni puding i gustin, skuhati fil. Kada se prohladi dodati umucen margarin. Filovati TORTU: 1 KORA -1 FIL-2 FIL-1 otopljenu čokoladu (staviti sada malo u frizider da se cokolada stegnemalo) -2 KORA -1 FIL-2 FIL-1 otopljenu čokoladu-okolo ulupati 3 SLAGA.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar