Zvezda
Sastojci za testo:
Zamesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje zamesiti testo sa ostatkom sastojaka.
Testo ostaviti pokriveno da naraste. Kada naraste, ponovo premesiti, pa podeliti na 4 loptice. Razvuci svaku lopticu na precnik 25 cm. Prvi krug staviti na papir za pecenje i premazati makom. Razviti drugu lopticu, staviti na prvu i takodje premazati. Isto to uraditi i sa trecom. Cetvrtu staviti, ali ne premazati.
Uzeti casu i obeleziti krug u sredini. Od ivice kruga seci na 4 dela, zatim poloviti da se dobije 8 dela, pa jos jednom iseci da ispadnu 16 dela. Rukom uvrteti svaki deo 2 puta.
Krajeve spajati. Premazati zumancetom i staviti da se pece na 200 stepeni, 20-25 min.
Prijatno!
- 500 gr brasna
- 20 gr svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 300 ml mleka
- 50 ml ulja
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 200gr samleven mak
- 2 belanca
Zamesiti kvasac u mlakom mleku sa kasicicom secera i malo brasna. Kad kvasac nadodje zamesiti testo sa ostatkom sastojaka.
Testo ostaviti pokriveno da naraste. Kada naraste, ponovo premesiti, pa podeliti na 4 loptice. Razvuci svaku lopticu na precnik 25 cm. Prvi krug staviti na papir za pecenje i premazati makom. Razviti drugu lopticu, staviti na prvu i takodje premazati. Isto to uraditi i sa trecom. Cetvrtu staviti, ali ne premazati.
Uzeti casu i obeleziti krug u sredini. Od ivice kruga seci na 4 dela, zatim poloviti da se dobije 8 dela, pa jos jednom iseci da ispadnu 16 dela. Rukom uvrteti svaki deo 2 puta.
Krajeve spajati. Premazati zumancetom i staviti da se pece na 200 stepeni, 20-25 min.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar