utorak, 21. travnja 2015.

Bingo torta

Bingo torta

Još jedna torta idealna za rodjendane, dosta je velika i vrlo je sočna, poseban okus joj daje sok od naranče i jafa keks. Peče se samo jedna kora, a može i bez nje jer jedan dio krema je sa keksom, pa ako se doda malo više keksa ona može poslužiti kao donja.
bingo torta (2)
Kora:
  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 žlica mljevenih oraha
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
Fil:
  • 1,5 l mlijeka
  • 4 pudinga od vanilije (160 gr)
  • 3 žlice šećera
  • 250 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 150 gr mljevenog keksa
  • 150 gr čokolade
  • 200 gr jafa keksa
  • 200 gr piškota
  • 300-400 ml soka od naranče
Priprema:
Bjelanjke izmiksati sa šećerom da se šećer otopi i da pjena postane sjajana i jaka, pa dodati žumanca, opet umutiti iu mlazu ulje pa opet umutiti.
Zatim masi dodati orahe, brašno i prašak za pecivo pa kuhačom promiješati lagano i istresti masu u obložen ili podmazan pleh promjera 25 cm (ako je okrugli) ili 20 x 30 pleh (ako je četvrtast).
Peći na 200 stupnjeva 5 minuta pa smanjiti na 180 i peći još 10 - 15 minuta zavisno od pećnice, pa pečenu koru skroz ohladiti.
Pudinge i šećer pomiješati pa dodati hladnog mlijeka toliko da razmutite tu smjesu a ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuvati pudinge i miješati dok se ne zgusne.
Kad se zgusnulo skloniti s vatre pa ostaviti da se potpuno ohladi.
Kada se puding ohladio ulupati margarin sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding i mutiti.
Nemojte mutiti predugo jer onda krem ​​hoće da se razredima.
Odvojiti jednu trećinu krema pa otopiti čokoladu i dodati tom dijelu,
U drugi dio staviti 150 gr mljevenog keksa, a treći ostaje žut.
Tortu slagati u obruč da bi vam bila lijepa i jednaka sa svih strana ili ako ste pekli u koru u plehu kojem se ne skidaju ruba onda staviti veliku kesu, da viri dosta van pa staviti prvu koru i poprskati je sokom od naranče.
Na nju staviti pil od keksa.
Pa jafa keks umočen u sok od naranče okrenut čokoladom dolje.
Preko premazati krem ​​od čokolade.
Preko krema od čokolade poslagati piškote umočene u sok od naranče.
Preko piškota staviti žuti krem.
Ovako pripremljenu tortu staviti 3 - 4h u zamrzivač.
Nakon tog vremena skinuti obruč ili izvaditi zajedno s vrećicom iz šerpe ili pleha kojem se ne skidaju ruba.
Kada je torta tako čvrsta lakše se vadi iz obruča ili iz pleha i skida kesa, sve je fino i čvrsto, a torta će za sat vremena otpustiti.
Taman možete je fino da je dokrišete.
Torta poslije ta 3-4 h kad odstoji može se posluži.
Ugodno

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova