utorak, 21. travnja 2015.

BOŽIĆNE ZVJEZDICE SA CIMETOM

BOŽIĆNE ZVJEZDICE SA CIMETOM

božićne zvjezdice
Božićne zvjezdice posebno su dekorativne i baš se uklapaju u Božićnu atmosferu koja nam se uveliko približila. Taman sam pomislila kako sam pripremila dovoljnu količinu prigodnih recepata za kolačiće u ovoj godini i na kraju nisam mogla preskočiti ove božićne zvjezdice. Dok sam ih pripremala nisam znala kakve će izgledati okusom, ali s obzirom da je u pitanju odličan materijal, možete samo zamisliti koliko su fine. Prvi dan nakon što pripremite ove kolačiće nemojte se iznenaditi ako budu malo tvrđi, potrebno je da ih spremite u limenu kutiju ili čak pokrijete prozirnom folijom, kada odstoje fino će omekaniti. Nakon što sam ih složila sa ostalim kolačićima pripremljenim za Božić, mogu reći da su mi definitivno upotpunili izgled i dali poseban štih cijeloj tacni.
SASTOJCI
  • 3 bjelanjka
  • 250 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 vrhom puna žlica mljevenog cimeta
  • 400 gr neoljuštenih mljevenih lješnjaka

OVAKO ĆETE NAPRAVITI BOŽIĆNE ZVJEZDICE

1. Bjelanjke izmiksajte u čvrst snijeg da se zarez noža u njemu ne spaja.
2. Šećer u prahu dodavajte malo po malo brzo miješajući.
snijeg od bjelanjaka
3. Od dobivene smjese odvojite dvije pune žlice, trebat će vam za premazivanje zvjezdica.
dvije žlice
4. Preostale bjelanjke miksajte najmanjom brzinom, dodavajte postepeno vanilin šećer, cimet i oko 15dg lješnjaka.
5. Nastavite mijesiti rukama, dodajte preostale lješnjake.
lagano mijesiti
6. Površinu posipajte šećerom u prahu i razvaljajte tijesto.
7. Kalupićima izrezujte zvjezdice (olakšajte si umakanjem kalupa u vodu).
izrezivanje na površini
8. Slažite zvjezdice u tepsiju obloženu masnim papirom.
na-papiru
9. Svaku zvjezdicu premažite bjelanjcima, koje ste odvojili i stavili na stranu.
bijeli premaz
10. Ukoliko se nešto bjelanjka razlije sa strane obrišite sa malo vode.
11. Stavite peći na 140 stupnjeva oko 25 minuta.
keksići u obliku zvijezde
12. Ostavite ih da se ohlade.
13. Spremite ih u limenu kutiju neka odstoje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova