utorak, 21. travnja 2015.

ZVJEZDICE SA ČOKOLADOM I GANACHE KREMOM

ZVJEZDICE SA ČOKOLADOM I GANACHE KREMOM

zvijezdice sa čokoladom
Ovih dana sam se opasno zaletila sa pripremama razno raznih slastica za predstojeće blagane. Taman pomislim kako imam dovoljnu količinu za ovu godinu, kad eto nove ideje, zvjezdice sa čokoladom, i naravno ponovo dodajem gas, jer ja ne odustajem tako lako kada su kolači u pitanju. Naravno ova ideja za zvjezdice sa čokoladom mi se učinila odlična, kao nešto što bih bilo lijepo vidjeti na Božićnom stolu i još sa ganache kremom i uz pomoć Tradicionalnih dodataka za Kiflice s vanilijom Dr.Oetkera. Zvjezdice su jednostavne za napraviti, tako da ih preporučujem da ih svakako isprobate.

SASTOJCI ZA ZVJEZDICE SA ČOKOLADOM

TIJESTO:
250gr brašna
1 vrećica Tradicionalnih dodataka za Kiflice s vanilijom Dr. Oetker
125 gr svinjske masti
2 žlice šećera
1 vrhom puna žlica kiselog vrhnja
GLAZURA:
100 gr čokolade
70 gr margarina
GANACHE KREMA:
150 gr bijele čokolade
100 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA TIJESTA SA DODATKOM

1. Brašno pomiješajte sa dodacima za kiflice.
2. Dodajte rastopljenu mast, šećer, vrhnje i mijesite dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
dodatak za kiflice
3. Površinu malo pobrašnite i razvaljajte tijesto.
4. Sa kalupom u obliku zvijezde izrezujte tijesto, ali svaki puta umočite ga u brašno da bi si olakšali.
krojenje kolačića
5. Pola dobivenih zvjezdica izrežite sredinu sa manjim kalupom zvjezdastim ili čak okruglim (ja sam si pomogla sa izrezivačem za tičino).
6. Složite sve zvjezdice na tepsiju obloženu masnim papirom.
slaganje u pleh
7. Pecite na 170 stupnjeva 10-tak minuta.
iz-pecnice
8. Ostavite da se ohlade.

PRIPREMA ČOKOLADNE GLAZURE

1. Čokoladu i margarin rastopite na pari.
2. Ostavite da se malo rashladi.
glaze čokolada

PRIPREMA BIJELE GANACHE KREME

1. Slatko vrhnje stavite na laganu vatru da dostigne dovoljnu toplinu da otopi čokoladu, ali nije potrebno da prokuha, neka to bude granica.
2. Vrhnje prelijte preko istrgane čokolade.
3. Polako, lagano miješajte sve dok se potpuno ne otopi čokolada.
4. Ostavite da se ohladi i stisne tako da možete premazivati kolačiće, možete staviti i u frižider da ubrzate hlađenje.
white ganaz

SLAGANJE ZVJEZDICA

1. Keksiće koji su izdubljeni u sredini, umačite u čokoladnu glazuru i ostavite da se stisnu.
isusivanje-cokolade
2. Cijele kaksiće mažite ganache kremom i poklopite sa keksićima koji imaju čokoladu.
spojeni keksići
3. Lagano pritisnite prstima da se keksići sljube sa kremom i ostavite da se stegnu, i dobili ste jako fine zvjezdice sa čokoladom.
slatka prezentacija
Više o Tradicionalnim dodacima za Kiflice s vanilijom i drugim tradicionalnim dodacima za kolače pogledajte ovdje!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova