Buhtle
- 3 žumanjka
- 600 gr. brašna
- kvasac
- 100 gr. putera
- 50 gr. šećera
- mlaka voda
- 1 vanilin šećer
- rendana korica limuna
- malo soli
- eurokrem ili džem za punjenje
- šećer u prahu za posipanje
Kvasac potopit u malo mlake vode i ostavit da nakvasa.
Brasno prosijat u vecu posudu.
Napravit udubljenje u brasnu pa dodat sve navedene sastojke i kvasac koji je nakvaso.
Mlakom vodom zamjesit mekse tijesto i ostavit da izraste.
Nadoslo tijesto ponovo prekuhat na pobrasnjenom stolu i ostavit da izraste.
Kad je tijesto po drugi put izraslo razvit ga i isjec na kocke.
Na svaku kocku stavit nadjev, spojit coskove i redat u tepsiju.
Ostavit buhtle da malo izrastu u tepsiji pa stavit da se peku n 180 C.
Gotove buhtle posut secerom u prahu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar