četvrtak, 21. svibnja 2015.

Cipiripi torta

Cipiripi torta


Cipiripi torta Cipiripi torta


















Sastojci za kore I i III:
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 10 žlica mljevenih pecenih oraha
  • 4 žlice griza
  • 4 žlice brasna
  • 4 žlice cipiripi napitka u prahu
Za koru II:
  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 1 puding s okusom slatkog vrhnja
  • 3 žlice cipiripi napitka u prahu
Za fil I:
  • 18 zumanaca
  • 1 jaje
  • 15 žlica šećera
  • 1 žlica brasna
  • 300 gr cipiripi napitka u prahu
  • 250 gr margarina
Fil II:
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 2 cipiripi cokolade
Priprema Kore I i III:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kasika secera u cvrst sam, potom umiješati 5 žlica mljevenih oraha, po 2 žlice griza, brašna i cipiripi napitka u prahu. Sve lijepo sjediniti. Smjesu uliti u pleh oblozen pek papirom pa peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Na isti nacin ispeci jos jendu koru. Kora II: Umesati bjelanca sa secerom u cvrst sam, umesati puding prah i cipiripi u prahu.Sve lijepo sjediniti i peci na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Fil I i II: Ulupati zumanca sa jajetom i secerom umesati kasiku brasna, i skuhati na pari.Mesati dok se ne zgusne a pri kraju kuhanja umiješati cipiripi napitak u prahu.Sjediniti i ostaviti da se ohladi. Ohladjen krem sastaviti sa umucenim margarinom. (Fil I) Cvrsto umutiti slatku pavlaku pa umesati naribanu cipiripi cokoladu. (Fil II) Tortu filovati ovim redoslijedom: kora I, fil I, fil II, kora II, fil I, fil II, kora III, fil I, fil II. tortu ukrasiti slagom i izredndanom cipiripi cokoladom.






Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova