Cipiripi torta
Za koru II:
Za fil I:
Fil II:
Priprema Kore I i III:
Umutiti 6 belanaca sa 6 kasika secera u cvrst sam, potom umiješati 5 žlica mljevenih oraha, po 2 žlice griza, brašna i cipiripi napitka u prahu. Sve lijepo sjediniti. Smjesu uliti u pleh oblozen pek papirom pa peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Na isti nacin ispeci jos jendu koru. Kora II: Umesati bjelanca sa secerom u cvrst sam, umesati puding prah i cipiripi u prahu.Sve lijepo sjediniti i peci na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Fil I i II: Ulupati zumanca sa jajetom i secerom umesati kasiku brasna, i skuhati na pari.Mesati dok se ne zgusne a pri kraju kuhanja umiješati cipiripi napitak u prahu.Sjediniti i ostaviti da se ohladi. Ohladjen krem sastaviti sa umucenim margarinom. (Fil I) Cvrsto umutiti slatku pavlaku pa umesati naribanu cipiripi cokoladu. (Fil II) Tortu filovati ovim redoslijedom: kora I, fil I, fil II, kora II, fil I, fil II, kora III, fil I, fil II. tortu ukrasiti slagom i izredndanom cipiripi cokoladom.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar