četvrtak, 21. svibnja 2015.

Mliječni zečići

Mliječni zečići

 



Mliječni zecici Mliječni zečići
















Sastojci i priprema:
Sastojci za dizano tijesto za 6 komada.
  • 500 g brašna
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 80 g šećera
  • 3 žumanca
  • 180 ml mlakog mlijeka
  • 100 g omekšanog maslaca
Za ukrasavanje:
  • 2 žumanca
  • 6 lješnjaka
  • 12 grožđica
  • satenske vrpce ili neke druge po želji
Priprema:
Prosijte brašno u posudu, u sredini napravite jamicu pa u nju ulijte kvasac koji ste izmrvili i otopili u mlijeku sa 20 g šećera. Pospite s malo brašna s rubova, pokrijte zdjelu i ostavite je 10-ak minuta na toplome da se kvasac digne. Potom u zdjelu dodajte maslac, žumanca, sol i ostatak šećera pa umijesite glatko tijesto.
Ako primjetite da se hvata za prste, dodajte još malo brašna jer tijesto mora biti meko, ali ne i ljepljivo. Ponovo pokrijte zdjelu i ostavite tijesto da se diže oko 45 minuta na toplome.
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj radnoj plohi, podijelite ga na 6 jednakih dijelova, a zatim od svakog dijela oblikujte po jedan trbuščić, glavu, uši i šape.
Zečiće od tijesta premažite razmučenim žumancem te im kao oči i njuškicu utisnite grožđice i lješnjake.
Ostavite ih da se dižu još 10 min posložene na pek papiru u škrovadi / protvanu, a potom ih u zagrijanoj pećnici pecite oko 25 minuta.
Recept sam pronasla na colinarici pod nazivom mlijecni zecici, zahvaljujem na receptu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova