Cokoladni minjoni
Sastojci za fil:
Za glazuru: 300 gr cokolade za kuhanje
Priprema:
Razdvojiti bjelanca od zumanaca, te bjelanca dobro umutiti sa šećerom. Dodati umucena zumanca i smjesu ujednaciti žlicom. Dodati brasno, cokoladu i prasak za pecivo. Pleh (od el.peci) obložiti papirom za pečenje, te sipati smjesu, poravnati i peci nekih 20-25 minuta na temp. od 180 ° C.
Peceni biskvit, ohladjen odvojiti od papira, te okruglom modlom vaditi krugove.
U mlijeku skuhati puding razmućen sa secerom.U hladno dodati margarin, topljenu cokoladu, kokos i mljevene piskote.
Krugove spajati filom. Na pari, rastopiti cokoladu sa dodatkom ulja i svaki minjon umakati (gornji sloj) u otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegnu. Kasikom za sladoled, vaditi kuglice od pripremljenog fila i nanijeti na površinu svakog minjona. Dekorisati ostatkom cokolade.
Peceni biskvit, ohladjen odvojiti od papira, te okruglom modlom vaditi krugove.
U mlijeku skuhati puding razmućen sa secerom.U hladno dodati margarin, topljenu cokoladu, kokos i mljevene piskote.
Krugove spajati filom. Na pari, rastopiti cokoladu sa dodatkom ulja i svaki minjon umakati (gornji sloj) u otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegnu. Kasikom za sladoled, vaditi kuglice od pripremljenog fila i nanijeti na površinu svakog minjona. Dekorisati ostatkom cokolade.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar