Dedin brk sa kokosom
Sastojci:
- 450 gr brasna
- 180 gr margarina sobne temperature
- 4 zumanca
- 3 kasike kisele pavlake
- 5 kasika secera
- 1 dcl mlakog mleka
- 25 gr svezeg kvasca
- 1 vanili secer
- na vrh noza soli
- 6 velikih kasika pekmeza od sljive ili kajsije, a moze i bilo koji drugi
- 100 gr cokolade
- 50 gr margarina
- secer u prahu
U 1 dcl mlakog mleka razmrviti kvasac, kasicicu secera i sol, ostaviti da se malo dize. Brasno pomesati sa secerom i dodati naseckan margarin, izmrviti to rukama i dodati ostale sastojke i na kraju kvasac, ako se lepi treba dodati jos malkice brasna da testo bude meko. Podeliti testo odmah na 3 dela. Svaku kuglicu razviti u pravougaonik pa krajeve sa jedne i druge strane namazati sa pekmezom (ali ostaviti u sredini jedno 3 cm ne namazano), zarolamo sa jedne i sa druge strane testo prema unutra do onog dela koji nismo namazali (u taj deo od tih 3 cm cemo staviti posle nadev). Isto uradimo i sa ostale dve kuglice, pa ih svaku premestimo odmah u tepsiju. Kada ih stavimo u tepsiju onda stavljamo u sredinu nadev.
Nadev:
4 dcl mleka, 6 kasika secera staviti da provri u to onda dodati 3 kasike griza i 80 gr kokosa. Malko prohladiti i sa tim puniti sva tri brka. Ostaviti da odstoji 25 min. i onda peci na 170 stepeni oko 30 min. Kada se ispeku ostaviti da se potpuno ohlade i onda preko nadeva premazati glazuru od cokolade, a okolo posuti secer u prahu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar