Kolač s trešnjama (jagodama)
Odlican recept sa bloga LoveAffair, nesto nabrzaka a tako ukusno, autorica je pravila sa trešnjice posto je nasa tresnja mlada i jos uvijek nedaje plodove a kako jos imam domacih jagoda u basci ja sam odlucila da ovaj kolac napravim sa jagodama. Malu sam samo promjenu napravila u kori.U pola smjese za koru sam dodala žlicu kakaa i izlila u tepsiju, posula preko zuti dio kore i pobacala jagode. Ja sam jagodice isjekla na kockice i one su se tijekom pecenja malo raspale ali okus kolaca je fantazijaaaaaaaaa. Mislim da bi bio odlican da se napravi i sa malinama ili višnjama. Kolac sam pekla u velikoj tepsiji od pećnice.
Kora:
Priprema:
Pjena sto izradite zumanjke sa secerom i vanilija secerom. U bjelanjke dodajte malo soli te izradite snijeg. U smjesu od zumanjaka dodajte kiselo vrhnje i griz te promijesajte. Rucno umijesajte snijeg od bjelanjaka.
Istresite smjesu u kalup premazan margarinom i posut brašnom ili oblozen masnim papirom , te poravnajte. Po smjesi razbacajte tresnje koje ce tijekom pecenja polako same uronuti u biskvit.
Pecite 30-35 min na 190 C.
Ohladite i pospite šećerom u prahu.
Istresite smjesu u kalup premazan margarinom i posut brašnom ili oblozen masnim papirom , te poravnajte. Po smjesi razbacajte tresnje koje ce tijekom pecenja polako same uronuti u biskvit.
Pecite 30-35 min na 190 C.
Ohladite i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar