subota, 30. svibnja 2015.

Torta sa čokoladom i narandžom

Torta sa čokoladom i narandžom

 
Torta sa čokoladom i narandzom Torta sa čokoladom i narandžom
















Sastojci i priprema:
Za ljubitelje kolaca sa ukusom naranze, torta a i nije bas torta, cela kuca je mirisala na narandzu i cimet, receptic sam nasla na Kulinarici, autorica je MajdaH. Kolac je odlican zato sto je jako brz za pravljeni, a meni takvi kolaci uvek dobro dodju, odlicno ide uz kaficu i druzenje sa drugaricama….
Sastojci:
  • 2 kom. narandze
  • 3 kom. jaja
  • 150 gr. smeđeg šećera
  • 150 gr. maslaca
  • 25 gr. kakaa
  • 1/2 kašike korijandera (Ja ga nisam stavila)
  • 1 kašika cimeta
  • 150 gr. mlevenih oraha
  • 250 gr. brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
Glazura:
  • 100 gr. čokolade
  • 4 kasike ulja
Priprema:
Oguljene i na komade narezane narandze koje su prethodno pošećerene potrebno je kratko prokuvati. Nakon što omekšaju usitniti ih štapnim mikserom ili u blenderu.
Izmiksati žumanjke sa šećerom. Neprestano miksajući dodavati redom: maslac otopljen na sobnoj temperaturi, kakao, korijander i cimet. Na kraju dodati mlevene orahe i brašno u koje se prethodno stavio prašak za pecivo.
U smesu umiksati usitnjene naranče.
(Ja sam stavila i koricu jedne zamrznute narandze koju sam narendala na sitnu rendu)
Ručno umešati sneg od belanjaka i dodati ga smesi.
Smesu izliti u ovalni kalup (Moj broj je bio promera 28 cm) na čijem dnu je papir za pečenje i peći od 25 do 30 min na temperaturi od 180 stepeni.
Kolač preliti rastopljenom čokoladom i ukrasiti po želji. Mozete posuti odgore naseckane zele bombone ili koricu od pomorandze dobro, dobro oprati, narezati na stapice i malo propeci u rerni..
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova