Hurmasice na moj način


Sastojci za tijesto:hurmasice Hurmasice na moj način
  • 1 margarin (250 gr)
  • 2 kasike pavlake
  • 2 soljice secera
  • 2 soljice ulja
  • 35 kasika brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 2 jaja
Margarin otopiti i dodati sve osim brasna. Dobro izmiksati pa dodati brasno i izraditi tijesto koje oblikujete u hurmasice. Hurmasice  lagano prislonite na rupicastu stranu rendala tako da dobiju fine sare. Tepsiju malo premazati margarinom i posuti laganim slojem brasna pa poredjati hurmasice. Rernu prethodno zagrijati na 220 C i peci hurmasice dok blago ne porumene.
Agda (secerni sirup):
  • 9 soljica secera
  • 9 soljica vode
Skuhati agdu i zaliti pecene hurmasice, ja sam agdu malo ohladila pa tek onda zalila hurmasice.
Prijatno!