Kakao pita sa mariniranim kruskama


Sastojci za podlogu:torta sa kruskama Kakao pita sa mariniranim kruskama
  • 200 g petit keksa
  • 175 g maslaca
  • 2 žlice kakaa
Sastojci za nadjev:
  • 200 g bijele čokolade za kuhanje
  • sok jednog limuna
  • 500 ml vrhnja za šlag (ili slatko vrhnje + šlagfix)
  • 1 kruška
  • 200 ml crnog vina
  • 2 žlice šećera
Priprema:
Kekse samljeti u multipraktiku ili izmrviti u vrećici valjkom.
Dodati maslac i kakao pa dobro pomiješati.
Kalup promjera 26 cm obložiti papirom i po dnu rasporediti smjesu sa uzdignutim rubovima.
Ostaviti smjesu u hladnjaku oko 1 sat.
Čokoladu otopiti na pari.
Vrhnje izmiješati u šlag, dodati čokoladu i limunov sok pa zasladiti po želji.
Premazati podlogu pite i ostaviti u hladnjaku.
Krušku oguliti, prepoloviti i očistiti koštice.
Vino zakuhati sa šećerom te staviti polovice kruške.
Maknuti sa vatre i krušku marinirati oko 1 sat sa povremenim okretanjem.
Ocijediti krušku i lepezasto je narezati.
Rasporediti ukrug po kolaču.
Napomene: paziti sa kruskama kako ih redate.
Prijatno!