Kakao pita sa mariniranim kruskama
Sastojci za podlogu:
- 200 g petit keksa
- 175 g maslaca
- 2 žlice kakaa
- 200 g bijele čokolade za kuhanje
- sok jednog limuna
- 500 ml vrhnja za šlag (ili slatko vrhnje + šlagfix)
- 1 kruška
- 200 ml crnog vina
- 2 žlice šećera
Kekse samljeti u multipraktiku ili izmrviti u vrećici valjkom.
Dodati maslac i kakao pa dobro pomiješati.
Kalup promjera 26 cm obložiti papirom i po dnu rasporediti smjesu sa uzdignutim rubovima.
Ostaviti smjesu u hladnjaku oko 1 sat.
Čokoladu otopiti na pari.
Vrhnje izmiješati u šlag, dodati čokoladu i limunov sok pa zasladiti po želji.
Premazati podlogu pite i ostaviti u hladnjaku.
Krušku oguliti, prepoloviti i očistiti koštice.
Vino zakuhati sa šećerom te staviti polovice kruške.
Maknuti sa vatre i krušku marinirati oko 1 sat sa povremenim okretanjem.
Ocijediti krušku i lepezasto je narezati.
Rasporediti ukrug po kolaču.
Napomene: paziti sa kruskama kako ih redate.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar