Kolač s jagodama
Fil 1:
Fil 2:
Dekoracija:
Način pripreme:
Umutite pjenasto bjelanjke, dodavati postupno šećer i mutiti još malo. Na kraju pažljivo umiješajte brašno i dodajte limunov sok. Smjesu rasporedite preko pek papira kojim ste obložili veliki pleh od pećnice. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu i sušiti na 100 ° C oko 2 h. Gotovu beze koricu isjeći na 3 trake.
U međuvremenu pripremite prvi fil:
umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno i gustin, pa sve razmutite s malo hladnog mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijati i kad provri, dodajte žumanjke pa skuhati kremu. U prohlađenu kremu dodati maslac i izmiješati da se maslac spoji s kremom.
Za drugi fil, umutite šlag pjenu s mineralnom vodom, pa na kraju umiješajte pažljivo kiselo vrhnje.
Tortu filujte na slijedeći način, premažite prvu koru žutim filom, složiti preko sječene jagode, pa premazati bijelim filom. Staviti drugu koru i sve ponoviti, na kraju staviti i treću koru i premazati samo tanko preostalim filom. Cijelu tortu ukrasiti umućenim šlagom ili slatkim vrhnjem.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar