Lenja pita sa jabukama
Tijesto:
- 4 jaja
- 200 gr šećer
- 3 kesice vanilin šećera
- 250 ml ulja
- 250 ml mlijeka
- 400 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 žlice soka od limuna
Fil:
- 1.7 kg jabuka
- 150 gr šećera
- 2 žlice gustina
- 1 žlica griza
- cimet po ukusu
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke očistiti, pa izrendati pa pomiješati sa šećerom i staviti na vatru.
Dodajte gustin i dobro promiješajte. Kada provri maknite s vatre dodajte griz i cimet po ukusu pa ostavite da se ohladi dok pripremite tijesto.
Ulupati bjelanjke sa šećerom, pa vanilin šećer, sve uz miješanje. Dodajte zatim žumanca, ulje pa mlijeko i mutite manjom brzinom. Na kraju dodajte brapno, prašak za pecivo i sok od limuna pa sve sjedinite.
Obložite pleh 25 x 35 cm pa istresite pola smjese i stavite peći 12 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
Kada se uhvatila korica poslije 12 minuta izvadite rasporedite fil pa rasporedite ostatak testa i vratite da se peče još oko 40 minuta.
Ostavite da se pečen kolač ohladi pa pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ugodno.
Jabuke očistiti, pa izrendati pa pomiješati sa šećerom i staviti na vatru.
Dodajte gustin i dobro promiješajte. Kada provri maknite s vatre dodajte griz i cimet po ukusu pa ostavite da se ohladi dok pripremite tijesto.
Ulupati bjelanjke sa šećerom, pa vanilin šećer, sve uz miješanje. Dodajte zatim žumanca, ulje pa mlijeko i mutite manjom brzinom. Na kraju dodajte brapno, prašak za pecivo i sok od limuna pa sve sjedinite.
Obložite pleh 25 x 35 cm pa istresite pola smjese i stavite peći 12 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
Kada se uhvatila korica poslije 12 minuta izvadite rasporedite fil pa rasporedite ostatak testa i vratite da se peče još oko 40 minuta.
Ostavite da se pečen kolač ohladi pa pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ugodno.
Nema komentara:
Objavi komentar