ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

Lenja pita sa jabukama

Lenja pita sa jabukama




lenja pita sa jabukama
Tijesto:
  • 4 jaja
  • 200 gr šećer
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 250 ml ulja
  • 250 ml mlijeka
  • 400 gr brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 žlice soka od limuna
Fil:
  • 1.7 kg jabuka
  • 150 gr šećera
  • 2 žlice gustina
  • 1 žlica griza
  • cimet po ukusu
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Jabuke očistiti, pa izrendati pa pomiješati sa šećerom i staviti na vatru.
Dodajte gustin i dobro promiješajte. Kada provri maknite s vatre dodajte griz i cimet po ukusu pa ostavite da se ohladi dok pripremite tijesto.
Ulupati bjelanjke sa šećerom, pa vanilin šećer, sve uz miješanje. Dodajte zatim žumanca, ulje pa mlijeko i mutite manjom brzinom. Na kraju dodajte brapno, prašak za pecivo i sok od limuna pa sve sjedinite.
Obložite pleh 25 x 35 cm pa istresite pola smjese i stavite peći 12 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
Kada se uhvatila korica poslije 12 minuta izvadite rasporedite fil pa rasporedite ostatak testa i vratite da se peče još oko 40 minuta.
Ostavite da se pečen kolač ohladi pa pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ugodno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova