petak, 8. svibnja 2015.

Pita od kokosa i jabuka

Pita od kokosa i jabuka





Pita od kokosa i jabuka Pita od kokosa i jabuka




















Sastojci i priprema:

Bas sam se pitala kod ovog recepta kakav je spoj kokosa i jabuka u kolačima, moram da vam kazem to je dobitna kombinacija, cak i moj stariji sin koji nevoli kolace s jabukama pojeo je po koje parce i naravno pohvalio ga. Kolac sam pravila po receptu lenezg sa kulinarike, juce je poslijepodne napravljen a sada nema ni parceta ...
Prhko tijesto:
  • 300 gr glatkog brašna
  • 150 gr omekšalog maslaca ili margarina
  • 70 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žumanca
  • 1 žlica kiselog vrhnja
Fil:
  • 4 bjelanca
  • 100 gr kokosa
  • 150 gr secera
Fil od jabuka:
  • 4-5 vecih jabuka
  • 1 žlica ulja
  • 50 gr secera
Potrebno je još:
  • pekmez od marelice
Tijesto:
Umijesite prhko tijesto. Utrljajte maslac u brašno, prašak za pecivo i secer.Kad dobijete mrvice dodajte žumanjke i kiselo vrhnje pa umijesite tijesto.
Tijesto podijelite na 2 dijela. Jedan veći (2/3 testa) stavite u frizider a manji u zamrzivač.
Fil od jabuka:
Ogulite i naribajte jabuke pa ih na 1 kasici ulja izdinstajte sa 50 g šećera, ostavite da se ohladi.
Nakon pola sata izvadite tijesto iz frizidera razvaljajte ga i stavite u podmazanu tepsiju veličine 30 × 25. Namažite pekmezom tijesto pa na to stavite izdinstane jabuke.
Fil od kokosa:
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Kad je snijeg čvrst polako dodavajte 100 g šećera. Na kraju umiješajte kokos pa to premažite po jabukama.
Izvadite tijesto iz zamrzivača i naribajte ga sa TRENICA na fil od kokosa.
Pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Moj popis blogova